понеділок, 23 листопада 2009 14:01

У США на атомній електростанції стався витік радіації

У США на атомній електростанції стався витік радіації
Суботній витік радіації на сумнозвісній американській атомній електростанції Three Mile Island в штаті Пенсільванія на південь від Гаррісберга не призвела до виникнення загрози зараження прилеглої території. З таким запевненням виступила компанія Exelon, яка володіє АЕС.

За твердженням компанії, проведені заміри показують незначне збільшення радіаційного фону лише на першому енергоблоці станції, що не є загрозою для здоров"я її персоналу.

Проте, в цілях обережності150 співробітників АЕС, яких евакуйовано напередодні, поки що не отримали вказівку повернутися на робочі місця. Розслідування обставин аварії і знезараження першого енергоблоку АЕС тривають, зазначив віце-президент Exelon Білл Нолл.

У свою чергу офіційний представник федеральної Комісії з ядерного регулювання Дайєн Скренчі зазначила, що подія, за наявними в даний час даними, не є загрозою для здоров"я ні обслуговуючого персоналу станції, ані жителів навколишніх районів. Водночас, вона визнала, що близько 20 робочих АЕС зазнали знезараження. При цьому Скренчі додала, що КЯР відправить на Three Mile Island для участі в розслідуванні обставин інциденту двох своїх фахівців.

Нагадаємо, витік радіації з невстановлених причин стався приблизно о 16 годині за місцевим часом під час ремонтно-профілактичних робіт на першому енергоблоці. Автоматична сигналізація, що попереджає про витік радіоактивних речовин, спрацювала, коли на першому енергоблоці велися газозварювальні роботи.

***

АЕС було закрито на дозаправлення паливом і дрібного ремонту з 26 жовтня. Керівництво підприємства сподівається відновити необхідні роботи найближчим часом.

Це не перший витік на АЕС Three Mile Island. У 1979р. через неполадки в роботі станції там стався витік великої кількості радіоактивних газів, що викликало паніку серед місцевого населення. Втім, загиблих і постраждалих в результаті того інциденту не було, повідомляє Вести.ru.

Зараз ви читаєте новину «У США на атомній електростанції стався витік радіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі