вівторок, 29 січня 2008 10:16

У США колишній командир Революційних збройних сил Колумбії засуджений до 60 років в"язниці

До 60 років в"язниці засудженов США одного з колишніх командирів лівоэкстремістських Революційних збройніх сил Колумбії (РЗСК) Рікардо Палмера, відомого під псевдонімом "Сімон Трінідад". Відповідний вердикт виніс у понеділок федеральний окружний суддя у Вашингтоні Ройс Лемберт. Раніше, в липні минулого року, Палмера був визнаний винним в участі у змові з метою захоплення американських заручників. 57-річного Палмера схопили в Еквадорі, передали владі Колумбії, а потім екстрадиювали до США в грудні 2004 року. Йому були пред"явлені звинувачення в участі у захопленні в Колумбії 2003 року трьох американських громадян, що працювали за контрактом на Пентагон. Востаннє цих людей – Марка Гонсалвеса, Томаса Хауеса і Кіта Стенсела – бачили живими в квітні минулого року.

У останньому слові Палмера, в минулому – банкір, що походить із заможної сім"ї, заявив, що ні він особисто, ні РЗСК тероризм не підтримують. Одночасно Палмера підтвердив, що зберігає вірність РЗСК, і засудив дії колумбійської влади. Суддя уважно вислухав приблизно годинну промову Палмера, проте заявив, що вважає захоплення американських громадян у заручники "терористичним актом".

Палмера, вислухавши вирок, обернувся до невеликої групки людей, що підтримували його, в залі суду, посміхнувся їм і викинув вгору стислий кулак. Можливість його умовно-дострокового звільнення американське федеральне законодавство виключає, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У США колишній командир Революційних збройних сил Колумбії засуджений до 60 років в"язниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі