четвер, 19 липня 2007 08:39

У США філіппінського шпигуна посадили на 10 років

Колишній співробітник адміністрації президента США Леандро Арагонсілло (Leandro Aragoncillo), визнаний винним в шпигунстві на користь Філіппін. Його сасудили до 10 років тюремного строку.

Арагонсілло народився у Філіппінах, отримав американське громадянство, прийшов на роботу в Білий дім в 2002 році. До цього він служив в морській піхоті США. Під час роботи в адміністрації президента США, як встановило слідство, Арагонсілло займався збором секретної інформації. Отримані відомості він передавав представникам філіппінської опозиції, які розраховували за допомогою цих даних прийти до влади, влаштувавши переворот.

Філіппінського шпигуна затримали у вересні 2005 року, коли він вже залишив службу в Білому домі і перейшов у ФБР. Процес у справі Арагонсілло, єдиного за останні роки розкритого іноземного шпигуна, що працював в адміністрації президента США, завершився у вересні 2006 року, повідомляє AFP.
Зараз ви читаєте новину «У США філіппінського шпигуна посадили на 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі