середа, 19 грудня 2007 17:10

У США 7-річна дівчинка закрила свою матір від пострілів її коханця

Америку, де більшість жителів готуються до святкування Різдва, шокував новий випадок розстрілу мирних жителів. Тепер жертвою стала 7-річна Алексіс з Детройту і її мати, яких впритул розстріляв друг жінки.

Як передає CNN, дівчинка із словами "Не чіпай мою маму!", закрила собою жінку, коли афроамериканець націлив на неї пістолет 9-го калібру. Чоловікові було не важко розрядити в дівчинку всю обойму.

Зараз за життя Алексіс борються медики (дівчинка в комі), а американці намагаються відповісти на питання, чому їх країну уразили безжальні розстріли.

Тільки за останні десять днів в США здійснено чотири масові вбивства, в двох з яких злочинцями виявилися підлітки: 19-річний хлопець з Омахи розстріляв в супермаркеті вісім чоловік; два хлопці в Лас-Вегасі зрешетили автобус з школярами.

Більшість з тих, хто відкриває стрілянину в суспільних місцях, кінчають життя самогубством, залишаючи передсмертні записки, де називають власну збитковість або бажання стати знаменитими як причини їх дій.

Місцеві ж психологи вважають, що винна американська система освіти і зайнятість батьків.

"Можливо, вони йдуть на вбивство не для того, щоб стати знаменитими, а тому, що хочуть батьківської участі в їх долях", - заявила професор соціології з Техасу Олги Картер.

У недавно проведеному нею анкетуванні 12-річний Рой з Оклахоми написав: "Моя мама постійно на роботі. Я бачу її тільки вранці за сніданком, іноді вона приходить поцілувати мене перед сном - але при цьому розмовляючи по телефону".

"Мої батьки заробляють гроші і я їх майже не бачу, - розповідає 15-річна Барбара з Флориди. - Якось я закохалася і хотіла поговорити про це з мамою, але вона сказала, що у неї на роботі неприємності і вона не хочу мене слухати".

А 16-річний Кен з Техасу радісно заявляє: "Раніше я страждав від самотності, а зараз - радий, що батьків немає удома. Можна і дівчати привести, і травичку покурити".

"У американській шкільній системі відсутнє поняття класного керівника, - відзначає Картер. - Немає так званої центральної виховної ланки, яка могла б відстежувати процеси взаємин між школярами і попереджати батьків про можливі психологічні проблеми у їх дітей".

Крім того, більшість вчителів бояться указувати на недоліки учнів: "У вільному американському суспільстві діти можуть подати на них до суду, а це нікому не треба", - затверджує професор.

Фахівець вважає, що суспільство повинне переглянути всю культуру національних цінностей. Мовляв, зараз успішний сучасний американський підліток асоціюється з м"язистим спортсменом.

"Якщо підліток фізично не розвинений, то він не користуватиметься успіхом у однолітків - значить, у нього не буде друзів, значить, його дратуватимуть невдахою", - говорить Картер, повідомляє АМИ ""Новости - Украина"".

Зараз ви читаєте новину «У США 7-річна дівчинка закрила свою матір від пострілів її коханця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі