пʼятниця, 07 березня 2008 12:51

У сприятливі для зачаття дні жінка стає гарнішою

За даними соціологічного опитування, що жінка виглядає найпривабливіше в найсприятливіші для зачаття дні.

Учені з`ясували, що менструальний цикл впливає на зовнішній вигляд жінки. Крег Робертс (Університет Ньюкасла) разом з колегами вирішили з`ясувати, як жіноча привабливість змінюється впродовж менструального циклу, щоб зрозуміти, чи можна по ній судити про фертильність (здатність статевозрілого організму відтворювати потомство) жінки. Дослідження було опубліковане в журналі Nature.

Для експерименту було відібрано близько 50 жінок у віці від 19 до 33 років. Кожна жінка була сфотографована двічі. На першій фотографії жінка знаходилася в періоді, найбільш сприятливому для зачаття, - через приблизно 8-14 днів після першого дня менструального циклу, а на другій — через ще 14 днів.

Після чого 125 жінкам і 125 чоловікам було запропоновано оцінити, на якій фотографії жінка виглядає привабливіше. Фотографія в найбільш фертильний період була вибрана 51%-59% чоловіків і жінок. Учені ще точно не визначили, чим керувалися опитані в своїй оцінці. Можливо, визначальну роль зіграли колір і стан шкіри.

Проведені раніше дослідження показали, що під час овуляції шкіра жінки стає світлішою. Учений Іан Пентон-Воак з Університету міста Стірлінг з`ясував, що в період овуляції жінки надають перевагу чоловікам, які виглядають мужньо.

На думку учених, чоловіки використовують інші індикатори, наприклад, запах, для визначення ступеня фертильності партнерки. Також інші експерименти показують, що в дні, близькі до овуляції, груди стають більш симетричними, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У сприятливі для зачаття дні жінка стає гарнішою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі