вівторок, 05 серпня 2008 13:37

У списках постраждалих від паводку вже більше 24 тисяч сімей

До списків громадян, які постраждали внаслідок стихійного лиха у шести областях України, включено 24 тис 248 сімей станом на сьогодні.

Про це на прес-конференції у Києві повідомив перший заступник міністра праці і соціальної політики України Павло Розенко.

За його словами, робота зі складання списків потерпілих вже повністю завершена у Вінницькій, Закарпатській, Львівській та Тернопільській областях. Разом з цим, у Чернівецькій та Івано-Франківській областях ці списки ще продовжують формувати, але цей процес наближається до завершення.

Як пояснив перший заступник міністра праці, саме ці регіони найбільше постраждали від повені, й тому в деяких населених пунктах робота зі складання списків дещо ускладнюється.

Розенко також поінформував, що в рамках першого траншу на виплату допомоги постраждалим вже перераховано 38 млн грн.

Він наголосив, що відповідно до постанови Кабінету міністрів України, кошти виплачуються через філії "Ощадбанку" й "Укрпошти", ця робота виконується оперативно й здебільшого залежить від оперативності роботи обласних і районних держадміністрацій щодо складання, уточнення списків постраждалих та визначення розмірів збитків.

Також Розенко наголосив, що жодних додаткових відсотків за видачу й доставку населенню цих коштів "Укрпошта" й "Ощадбанк" не стягують – це компенсується за рахунок виділених урядом субвенцій.

За вчорашніми даними Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, у результаті повеней, які сталися 23-26 липня у західних областях України, постраждали 498 осіб, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «У списках постраждалих від паводку вже більше 24 тисяч сімей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі