четвер, 14 травня 2020 22:05

У спеку роботодавець привозить морозиво – українець про реалії заробітків в Ізраїлі

У спеку роботодавець привозить морозиво – українець про реалії заробітків в Ізраїлі
Українець роззповів про заробітки і витрати в Ізраїлі

Киянин Дмитро Довгань третій рік працює в Ізраїлі. Щомісяця має від $1700 до 2300 зарплати. За три роки шість разів змінював роботу. Був прибиральником, працівником ресторану, прокладав інтернет- кабелі, будував дороги. Зараз працює у будівельній компанії підсобним робітником.

"В Ізраїлі найважче працювати влітку надворі. Тут дуже спекотно, іноді температура сягає 50 градусів жари. Але до таких працівників тут лояльно відносяться. Всіх забезпечують водою з льодом, а коли дуже спекотно привозять морозиво. Щоправда тут це більше фруктовий лід", - каже Дмитро.

Чоловік відкладає на власне житло у Києві. Каже завдяки карантину спросили перебування в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці розповіли, як добираються на роботу за кордон

"На себе щомісяця трачу $ 500. Тут дуже дороге житло. Знімаємо кімнату у хостелі. З плюсів лише кондиціонер. Але й за неї платимо $100 з кожного. Якби знімали квартиру довелося б платити $300. Дорога і їжа. Невеличка пляшка води – 50 гривень, Щоб економити на харчуванні ми скуповуємося гуртом та пізно ввечері, коли магазини виставляють товари зі знижками. Наприклад, три пляшки молока в упаковці купити дешевше ніж одну. Все розраховано на великі родини", - розповідає Дмитро.

Чоловік зізнається, що одяг, деякі продукти та взуття часто підбирає на смітниках.

"Ізраїльтяни добре сортують сміття і не кидають пластик разом з харчовим сміттям. На смітнику знайшов майже новий комплект білизни, кросівки, кілька футболок. Якби купував це в магазині добряче потратився б. Не раз ходили на смітники до супермаркетів. Там щотижня викидають прострочений товар. Брали йогурти, закрутки, некондиційні овочі. Можуть викинути цілу коробку винограду, бо на гронах є кілька погнивших ягід", - розповідає заробітчанин.

В Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних на 12 травня зросла до 486,7 тис. людей. З початку запровадження карантину безробітних стало на 197 тис. осіб більше, розповів під час години запитань до уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «У спеку роботодавець привозить морозиво – українець про реалії заробітків в Ізраїлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі