неділя, 13 травня 2007 15:02

У Сочі демонтують пам"ятник червоноармійцю

Міська влада Сочі ухвалила рішення про демонтаж пам"ятника червоноармійцеві - Червоному коннику в районі селища Кудепст. Скульптура була встановлена в кінці 80-х років на місці здачі зброї в 1920 році залишками Другої кубанської армії генерала Дєнікіна.

За деякими даними, на місці пам"ятника планують побудувати храм недавно канонізованого російською православною церквою Федора Ушакова.

Союз православних вважає знесення пам"ятника в Сочі "абсолютно природним". Прес-секретар Союзу православних громадян Кирило Фролов заявив: "17 травня, коли буде підписаний акт про канонічну єдність Московського патріархату і Російської зарубіжної церкви, Росія остаточно і безповоротно закриває свою комуністичну історію. Тому рішення демонтажу пам"ятника червоногвардійцям, які влаштували терор на Кубані, влаштували масові розкозачування, розстріл духівництва, - це абсолютно нормальне і природне явище. Декомунізація неминуча", передає "Эхо Москвы".

Зараз ви читаєте новину «У Сочі демонтують пам"ятник червоноармійцю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі