понеділок, 16 вересня 2013 21:21

У Сирії застосували хімічну зброю у великих масштабах - експерти ООН

У Сирії застосували хімічну зброю у великих масштабах - експерти ООН
Фото: ua.korrespondent.net

У Сирії минулого місяця таки була застосована хімічна зброя і в досить великих масштабах. Такого висновку дійшли експерти Організації Об'єднаних Націй. Про це у понеділок повідомляє агентство Associated Press, якому вдалося ознайомитися з деякими сторінками звіту групи експертів ООН, що, як очікується, у понеділок буде оприлюднений повністю.

"Висновок такий, що хімічна зброя була використана у конфлікті між сторонами в Сирійській Арабській Республіці, а також проти цивільних осіб, включаючи дітей, у досить великих масштабах", - йдеться у доповіді інспекторів Генсеку ООН Пан Гі Муна.

Зокрема, у документі йдеться про те, що "зібрані екологічні, хімічні та медичні зразки надають чіткі і переконливі докази" того, що використані при обстрілі 21 серпня передмістя Дамаска Гути ракети класу "земля-земля" містили отруйну речовину нервово-паралітичної дії зарин.

Повний текст доповіді буде розміщений на сайті Управління ООН із питань роззброєння.

Нагадаємо, наприкінці серпня група експертів ООН проводила розслідування щодо ймовірного застосування хімічної зброї в передмісті Дамаска 21 серпня.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії застосували хімічну зброю у великих масштабах - експерти ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

134

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі