субота, 05 липня 2008 14:47

У Сирії внаслідок безладів убиті 25 в"язнів

У Сирії охорона в"язниці міста Сейдная на північ від Дамаску відкрила сьогодні вогонь по ув"язненим після безладів, що спалахнули там. Загинули щонайменше 25 людей.

За даними правозахисників, що зв"язалися по телефону з одним з ув"язнених, призвідниками бунту, що спалахнув сьогодні вранці, стали ісламісти. Охоронцям досі не вдається відновити контроль над ситуацією. Десятки ув"язнених намагаються врятуватися від переслідування, вибравшись на дах в"язниці.

Родичі політичних в"язнів, що відбувають покарання в Сейднаї, вже звернулися через правозахисників до президента країни Башара Асада з проханням втрутитися в події.

Сирійська влада поки не коментує те, що сталося.

Нагадаємо, не менше 16 людей загинули при спробі втечі з в"язниці в Камеруні. Озброєні ув"язнені відключили електрику у в"язниці й спробували здійснити втечу. Після цього співробітники охорони вступили в перестрілку з ув"язненими, повідомляє Lenta.Ru.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії внаслідок безладів убиті 25 в"язнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі