понеділок, 06 серпня 2007 16:16

У Сімферополі комуністи встановлять пам"ятник "жертвам ОУН-УПА"

Визначений переможець в конкурсі на створення пам"ятника "жертвам ОУН-УПА", повідомляє прес-служба Кримського республіканського комітету Комуністичної партії України.

У повідомленні наголошується, що в понеділок, 6 серпня, відбулося засідання конкурсної комісії, на якому одноголосно була підтримана представлена на конкурс композиція скульптора Євгенія Яблонського.

Пам"ятник називатиметься "Постріл в спину". Його встановлять найближчим часом в Сімферополі.

"Скульптурна композиція символізує ситуацію, що склалася у військовий і післявоєнний періоди, в СРСР, коли вчителі, інженери, лікарі, працівники самоврядування, партійні працівники поїхали на Західну Україну, на Львівщину для надання допомоги в піднятті освіти, медицини, народного господарства, а натомість отримали від рук націоналістів ненависть, переслідування, муки, поранення, смерть", - йдеться в повідомленні.

"Пам"ятник буде встановлений за ініціативи Кримської республіканської організації Комуністичної партії України і суспільно-патріотичної організації "Родіна", створений на кошти, зібрані кримчанами у вигляді пожертвувань", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, Сімферопольська міськрада дозволила встановити пам"ятник на площі Радянська.

Тим часом, раніше на пл.Радянська в безпосередній близькості від місця, де планується встановити пам"ятник "жертвам ОУН-УПА", за ініціативою Меджлісу кримськотатарського народу був встановлений пам"ятник відомому правозахисникові генералові Петру Григоренко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «У Сімферополі комуністи встановлять пам"ятник "жертвам ОУН-УПА"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі