понеділок, 19 листопада 2007 08:18

У школі в Кельні запобігли кривавій бійні (ФОТО)

Двоє учнів гімназії імені Георга Бюхнера в німецькому місті Кельн планували на вівторок, 20 листопада, вбивство 17 школярів і вчителів, повідомив журналістів в понеділок представник місцевої поліції.
17-річний і 18-річний гімназисти приурочили свою акцію до роковин "кривавої бійні" в школі Емсдеттена в 2006 році, під час якої колишній учень ранив 37 чоловік, а потім покінчив життя самогубством.

Поліція отримала в минулу п"ятницю сигнал від товаришів 17-річного випускного класу, і виявила на його сторінці на шкільному інтернет-порталі п"ять фотографій колишніх аналогічних злочинів школярів. В зв"язку з цим хлопець був викликаний на бесіду в поліцію у присутності директора школи, де для годиться розкаявся і пообіцяв прибрати страшні картинки. Проте дорогою додому свідомо кинувся під колеса трамвая, намагаючись покінчити життя самогубством. Пізніше він помер в лікарні від отриманих пошкоджень.

Поліцейські провели після цього обшук в будинку загиблого і виявили цілий склад зброї і патронів, а також список школярів і вчителів, які "заслуговують смерті". Після цього вони вийшли на передбачуваного 18-річного спільника самовбивці, який разом з ним планував криваву бійню в школі.

При обшуку в будинку другого гімназиста таже було виявлено зброю, пляшки з горючою сумішшю і "розстрільні списки". Молода людина затримана і поміщена в слідчий ізолятор, а протягом дня він з"явиться перед суддею для визначення запобіжного заходу на період слідства.

За словами затриманого, обидва гімназисти відчували себе в школі "несправедливо ображеними" і збиралися "розрахуватися з кривдниками", а потім покінчити життя самогубством, повідомляє РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «У школі в Кельні запобігли кривавій бійні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі