вівторок, 26 лютого 2008 20:02

У шкірі жаби учені знайшли речовину, яка уповільнить старіння

Південнокорейські учені в шкірі жаби-бика знайшли речовини, які могли б уповільнити старіння людських кліток.

Керував групою дослідників професор Ким Секвон. Він повідомив, що з шкіри вдалося виділити з шкіри жаби-бика пептид, що володіє антіоксидантними властивостями. Завдяки своїм властивостям ця речовина може бути використане при видаленні вільних радикалів - молекул, прискорюючих процес старіння людських клітин.

Найбільш активними антиоксидантами для людини є альфа-токоферол, відомий як вітамін Е, і Токоферол. Проте вартість першого стрімко росте через великий попит на нього, а другий може розчинятися тільки в маслі, що обмежує способи його застосування. Нова ж речовина, розчинна у воді і, крім того, на 10% ефективніша за Токоферол.

Жаба-бик (Ranacatesbiana), один з найбільш крупних представників роду Rana сімейства справжніх жаб. Довжина тіла досягає 20 сантиметрів, вага - до 600 грамів. Широко поширена в Північній Америці; мешкає в прибережних чагарниках, передає AFP.

Зараз ви читаєте новину «У шкірі жаби учені знайшли речовину, яка уповільнить старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі