пʼятниця, 15 лютого 2008 07:59

У Східному Тіморі подовжено надзвичайний стан

В.о. президента Східного Тімору, спікер парламента Фернанду ду Араужу подовжив до 23 лютого термін дії надзвичайного стану, введеного три дні тому. Нагадаємо, це сталося відразу після замаху на главу держави Жозе Рамуша-Орту і прем"єр-міністра Шанану Гужмау. Останньому вдалося уникнути куль нападаючих, а важко поранений президент переніс уже три операції і знаходиться в реанімаційному відділенні Королівського шпиталю в австралійському Дарвіні.

У столиці країни Ділі продовжує діяти комендантська година - з 20-ї години до 6-ї ранку, передає ІТАР-ТАРС. Обстановка в Ділі загалом залишається під контролем. Австралійські війська, терміново перекинуті до Східного Тімору на прохання його уряду, продовжують патрулювання міських кварталів і передмість столиці. Органи продовжують розшукувати щонайменше 18 учасників замаху на керівників країни.

Як було оголошено сьогодні, в п"ятницю, в Ділі з одноденним візитом прибуде прем"єр-міністр Австралії Кевін Рудд. На зустрічах з главою уряду Східного Тімору і командувачем групи австралійських військ Джеймсом Бейкером він обговорить додаткові заходи із забезпечення безпеки в цій сусідній країні, на морському шельфі якої австралійські видобувні компанії ведуть розробку багатих родовищ нафти і природного газу, повідомляє NEWSru.com.
Зараз ви читаєте новину «У Східному Тіморі подовжено надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі