середа, 07 березня 2007 14:02

У Севастополі пропонують створити музеї української окупації

Народний фронт "Севастополь-Крим-Росія" готує 12 березня в Севастополі акцію "Презентація музеїв українській окупації Криму і анексії Севастополя". Про це заявив співголова фронту Святослав Компанієць.

За його словами, акцію проведуть у зв"язку з недавньою заявою президента України Віктора Ющенка про створення в Києві музею радянської окупації. Компанієць повідомив, що перші музейні експонати презентують біля будівлі представництва президента України в Криму.

- Ми презентуємо документи і портрети людей, які мали відношення до закріплення нинішнього статусу Криму і Севастополя, - пояснив співголова фронту і додав, що вказані документи також свідчать про "насильницьку асиміляцію російського населення і ліквідацію російської мови".

При цьому кожному відвідувачеві подібного музею, по словах Компанійця, видаватиметься вхідний квиток у формі "аусвайса" з тризубом, які видавалися жителям на окупованих землях України під час Великої Вітчизняної війни.

- Охочі зможуть вклеїти свої власні фотографії, які підтверджують їх статус жителя окупованої території, - додав Компанієць, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Севастополі пропонують створити музеї української окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі