вівторок, 19 жовтня 2010 09:49

У Севастополі піднялась паніка через оператора газорозподільної станції

У Севастополі піднялась паніка через оператора газорозподільної станції

Учора, 18 жовтня, багато мешканців Севастополя відчули неприємний запах, який з'являвся при включенні газових плит. У зв'язку з цим різко підвищилася кількість звернень в аварійну службу міськгазу.

Як пояснив заступник начальника севастопольської держадміністрації Сергій Живодуєв, причиною стало попадання в мережі низького тиску зайвої кількості етилмеркоптану - рідини, що надає газу різкий неприємний запах.

Газівники додають цей одорант в магістральний газ, щоб потім легко знаходити витік у міських мережах. Норма становить 16 грамів етилмеркоптану на 1000 кубометрів газу. 18 жовтня її було незначно перевищено, в результаті багато севастопольців відчули неприємний запах у своїх квартирах.

"На газорозподільній станції в селі Штурмове стоїть крапельниця, яка відміряє потрібну кількість крапель. Газ проходить і захоплює крапельку одну, другу. Явище нормальне, але система механічна, будемо говорити, ручна. Сьогодні молодий оператор додав кілька зайвих крапель. Цього було достатньо для того, щоб запах сильно поширився. Так вже траплялося неодноразово в Севастополі. Ми навіть іноді спеціально цю рідину в стояк заливали, щоб знайти витік", - сказав Живодуєв.

За словами чиновника, сьогодні різко підвищилася кількість звернень в аварійну службу міськгазу - вона перевищила 1000. У зв'язку з цим було терміново викликано на роботу службу обслуговування будинкових мереж, у якої в понеділок вихідний.

До середини дня газівники виїхали на 600 викликів. Тільки в 20% випадків було виявлено реальні витоки. "Немає лиха без добра. Зараз вони так вичистять, що взимку буде нормально", - запевнив Живодуєв, передає РIА "Новый регион".

Нагадаємо, через вибух газу в насосній станції міськводоканалу 6 квітня в центрі Ялти загинув інженер 43-річний Олексій Рунов. Його завалило залізобетонною конструкцією. Привалило також кілька легкових машин, які були припарковані біля станції.
Зараз ви читаєте новину «У Севастополі піднялась паніка через оператора газорозподільної станції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі