середа, 10 листопада 2010 17:31

У середині 2013 року Україні прогнозують дефолт

У середині 2013 року Україні прогнозують дефолт

У 2013 році Україну очікує суверенний дефолт.

Про це заявила глава Комітету Верховної Ради з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Наталія Королевська, коментуючи дані Рахункової палати України про виконання державного бюджету за 9 місяців.

Королевська вважає, що зрив виконання держбюджету свідчить про стрімку тінізацію економіки, перехід бізнесу в "тінь" в умовах тотального тиску з боку фіскальних органів, повідомляє Левый берег із посиланням на прес-службу політика.

"Навіть в умовах майже 5%-ого росту економіки уряд не зміг у повному обсязі зібрати основні податки - ПДВ, податок на прибуток і акцизи. У підсумку, дефіцит бюджету України за три квартали 2010 року збільшився більш ніж у два рази до 52,8 млрд.грн., що вище показника кризового 2009 року ", - повідомила Королевська.

Як зазначила голова комітету Верховної Ради, продовження такої тенденції призведе до подальшого зростання тіньового сектора і формування системної кризи в бюджетному процесі.

"Пік кризи припаде на кінець 2012 року, і вже до початку 2013 року він перейде в критичну фазу під впливом зобов'язань України з обслуговування зовнішнього боргу. При збереженні існуючих тенденцій Україну неминуче очікує оголошення суверенного дефолту в середині 2013 року", - завила Королевська. .

Королевська вважає, що до провалу держбюджету в 2010 році призвела непродумана політика тотального фіскального тиску на підприємців.

"Підміна реформ, спрямованих на детінізацію і дерегуляцію економіки, примітивним посиленням державного податкового тиску на реальний сектор веде до неминучого економічного краху. Економіка XXI століття - це набагато більш складний механізм, ніж за часів феодалізму. Однак навіть в ті часи правителі знали про те, що надмірний податковий тиск і відсутність стимулів до розвитку підприємництва призводять до ослаблення економіки і краху режиму ", - заявила Королевська.

Нагадаємо, за даними Рахункової палати України, за дев'ять місяців 2010 року доходи бюджету країни виявилися недовиконані на 7 млрд грн. А витрати - на 5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «У середині 2013 року Україні прогнозують дефолт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі