вівторок, 05 червня 2007 14:14

У Сербії почалися розкопки масового поховання албанців

В околицях міста Рашка, розташованого на півдні Сербії недалеко від кордону з Косово, у вівторок почалися роботи за визначенням можливого місцезнаходження масових поховань людей, імовірно загиблих при бомбардуваннях НАТО в 1999 році.

Роботи початі на підставі інформації декількох свідків, які стверджують, що на початку червня 1999 року під час бомбардувань території Сербії силами НАТО в околиці міста Рашка з Косово прибули чотири вантажівки, наповнені тілами декількох сотень убитих косовських албанців.

Переконливих доказів, що загиблі є косовськими албанцями поки немає.

Військова прокуратура Сербії має в своєму розпорядженні інформацію, що не виявлене до цих пір масове поховання косовських албанців може знаходитися в покинутій каменоломні Майдан, розташованій на адміністративній межі Сербії і Косово на відрізку між постом поліції Сербії і постійним постом миротворчих сил КФОР.

Процес розкопок, якими керує суддя-дізнавач Судової колегії по військових злочинах Окружного суду Бєлграда Мілан Ділпаріч, проходить у присутності офіційних осіб з уряду Сербії, а також представників міжнародних організацій, повідомляє РІА Новости.


Зараз ви читаєте новину «У Сербії почалися розкопки масового поховання албанців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі