вівторок, 15 квітня 2008 08:43

У Секторі Газа закрили університети

У Секторі Газа закриті 4 головних університети через брак палива для транспорту. Представники університетів називають дану ситуацію кризою і повідомляють, що для проведення занять використовуватиметься "екстрений план", що включає проведення лекцій за допомогою інтернету і радіо. Очікується, що заняття в університетах поновляться 17 квітня, передає AssociatedPress.

Сектор Газа випробовує недолік палива з тієї миті, як ізраїльські постачання були припинені на минулому тижні. У зв"язку з браком палива значно подорожчав проїзд на громадському транспорті, яким користуються багато студентів для того, щоб дістатися до університетів.

Ізраїль має намір відновити припинені постачання палива в Сектор Газа 16 квітня. Паливо призначатиметься для електростанції в Секторі Газа, проте Ізраїль не має наміру поставляти дизельне паливо або бензин для автомобілів.

Нагадаємо, Ізраїль припинив постачання палива в Сектор Газа після того, як минулого тижня палестинські бойовики атакували паливний склад на кордоні Сектора Газа та Ізраїлю, внаслідок чого загинули двоє робочих. 12 квітня з"явилися повідомлення, що через брак палива в найближчі декілька днів може бути зупинена робота єдиної електростанції в Секторі Газа.

Ізраїль поставляє в Сектор Газа паливо, а також забезпечує дві третини електропостачання регіону, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «У Секторі Газа закрили університети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі