неділя, 11 січня 2009 11:23

У секторі Газа загинули близько 850 палестинців

У секторі Газа загинули близько 850 палестинців

У неділю, на 16-й день військової операції Ізраїлю в секторі Газа, ізраїльські війська підсилили бойові дії проти палестинських формувань, що обернулося черговими жертвами серед мирного населення, повідомляє газета "Гаарец".

Як повідомило місцеве міністерство охорони здоров"я, на ранок неділі загальне число палестинців, які загинули внаслідок масованих бомбардувань і артилерійських нальотів Ізраїлю, склало 846 чоловік, значну частину яких становлять жінки і діти.

Так, в ході нічного бомбардування ізраїльською авіацією палестинського міста Рафах, була зруйнована мечеть, наліт на яку ізраїльське командування пояснило тим, що вона нібито "служила як склад зброї і навчання бойовиків організації ХАМАС", відзначає "Гаарец".

Рафах розташований на півдні сектора Газа, і судячи з усього, південний напрям став зараз головним в наступальній операції Ізраїлю. Два палестинські села, що знаходяться недалеко від Рафаха, минулої ночі були обстріляні.

Згідно з палестинськими джерелами вогнем знищено 15 будинків, більше 50 жителів отримали опіки і поранення різного ступеня тяжкості. Одна жінка загинула.

У палестинських лікарнях відчувається гострий брак медикаментів, що посилюється зростаючим потоком поранених.

Доставка ліків, перев"язувальних матеріалів і медичного устаткування по лінії ООН і міжнародних добродійних організацій затрудняється порушеннями ізраїльською армією зобов"язання відкривати гуманітарні коридори щодня з 13 до 16 годин за місцевим часом.

Тим часом міністерство оборони Ізраїлю повідомило, що в боях з палестинцями загинуло 10 ізраїльських солдатів і близько 50 отримали поранення. Є чергові жертви і серед мирних ізраїльтян, убитих в результаті ракетного обстрілу, що продовжується, палестинцями ізраїльських міст, прилеглих до сектора Газа, повідомляє "Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «У секторі Газа загинули близько 850 палестинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі