четвер, 07 червня 2007 10:25

У секторі Газа можуть з"явитися міжнародні миротворчі сили

У сектор Газа з часом можуть бути направлені міжнародні миротворчі сили, повідомив європейських депутатів верховний представник Європейського Союзу з зовнішньої політики та безпеки Хавьер Солана. У Єгипті в кінці червня пройде зустріч сторін конфлікту і посередників.

За його словами, "вперше за дуже довгий період" стало можливо обговорювати перспективу появи там міжнародних сил. "Над цією проблемою ми працюємо, - сказав він. - Ізраїльтяни зацікавилися цією ідеєю, палестинці зацікавилися цією ідеєю, єгиптяни зацікавилися цією ідеєю".

Також повідомляється, що квартет міжнародних посередників у складі Росії, США, ЄС та ООН проведе цього місяця зустріч з палестинськими та ізраїльськими представниками в єгипетському місті Шарм-эш-Шейх.

Офіційний представник МЗС Єгипту Аля аль-Хадіді повідомив, що на ній будуть обговорені питання, пов"язані з припиненням насильства між палестинцями та Ізраїлем і відновленням мирного процесу. Він не уточнив дату проведення консультацій.

Відразу після цього в Шарм-эш-Шейху відбудеться зустріч четвірки з міністрами закордонних справ робочої групи по контактах з Ізраїлем, сформованою Лігою арабських держав. У неї входять Єгипет та Йорданія - дві арабські держави, які підписали мирний договір з єврейською державою.

Напередодні глава палестинської автономії Махмуд Аббас відклав заплановану на 7 червня зустріч з прем"єр-міністром Ізраїлю Ехудом Ольмертом. Вона мала відбутися в Єрихоні, на Західному березі річки Йордан. В середу палестинський міністр закордонних справ Зіяд Абу Амр заявив, що квартет міжнародних посередників запросив палестинського та ізраїльського лідерів провести зустріч 25 червня. Він не привів ніяких подробиць, повідомляє NEWSru.


Зараз ви читаєте новину «У секторі Газа можуть з"явитися міжнародні миротворчі сили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі