четвер, 26 листопада 2009 14:45

У Саудівській Аравії зливи забрали життя 48 людей

У Саудівській Аравії зливи забрали життя 48 людей
Сильні зливи з грозами, які пройшли в низці провінцій Саудівської Аравії, забрали життя 48 людей.

Про це в четвер, 26 листопада, повідомили місцеві ЗМІ.

Сильні зливи в Джидді, Мецці і низці сусідніх провінцій розпочалися в середу вранці, 25 листопада, і тривали кілька годин. За цей час випало 90 міліметрів опадів.

У підсумку вода затопила вулиці в Джидді. Обвалилися дахи кількох десятків будинків. Змито підвісні переходи над дорогами, залито вулиці і міжміські магістралі, пошкоджено лінії електропостачання, траплялися пожежі. У Джидді оголошено надзвичайний стан.

Муніципальна влада закликає населення не залишати будинки.

Про жертви серед паломників, які виконують у ці дні обряди хаджу в Мецці і її передмістях, не повідомляється. Міністерство охорони здоров"я королівства вживає надзвичайних заходів у долині Міна, де зібралося близько 2 млн паломників.

Особлива увага приділяється мосту аль-Джамрат, який вперше використовується для виконання одного з обрядів хаджу. У долині встановлюються додаткові намети для укриття від дощів усіх присутніх на цьому обрядовому маршруті прочан.

Через негоду організатори хаджу закликають віруючих не поспішати з виконанням обряду побиття диявола камінням.

За даними синоптиків, помірні дощі пройдуть у четвер протягом дня в Джидді, що розташована в 80 км від Мекки.

Негода - часте явище в цьому регіоні. Сильний дощ під час хаджу в 2003 і 2005 роках у долині Міна та околицях Мекки розмив дороги, затопив наметові містечка, змивав легкові машини й автобуси. Тоді на допомогу прочанам приходили спеціальні служби Саудівської Аравії, що оперативно реагують на будь-яку нештатну ситуацію з віруючими.

Тоді ж постраждали декілька десятків прочан із різних країн, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії зливи забрали життя 48 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі