понеділок, 11 лютого 2008 19:01

У Саудівській Аравії закоханим заборонили троянди

Поліція моралі Саудівської Аравії заборонила напередодні дня Святого Валентина торгівлю червоними трояндами і іншими товарами, які часто дарують улюбленим, повідомляє місцева газета.

Видання Saudi Gazette пише з посиланням на продавців в магазинах, що Комісія із заохочення чесноти і запобігання пороку - як офіційно називаються охоронців ісламського порядку в цій країні - веліла вилучити з продажу квіти і подарункову упаковку.

За даними газети, ціни на троянди на чорному ринку вже підскочили.

Влада вважає, що відзначати день Святого Валентина та інші не мусульманські свята - це гріх.

День Святого Валентина, коли в багатьох країнах закохані дарують один одному подарунки, вважається додатковим приводом для позашлюбних відносин, що в Саудівській Аравії само по собі кримінально каране.

Деякі саудівці розмістили замовлення в квіткових магазинах за багато днів і навіть тижнів до свята в надії відвести від себе підозри.

"Іноді ми доставляємо букети посеред ночі або рано вранці, аби не потрапляти під підозру", - відкрив таємницю один квіткар.

Інші закохані влаштовують побачення в ліберальніших сусідніх країнах: Бахрейні або Об"єднаних Арабських Еміратах.

У Саудівській Аравії влади з релігійних міркувань прагнуть не допускати зустрічей між жінками і чоловіками, не зв"язаними узами браку.

Для того, щоб вийти заміж, працювати, їздити або здобувати освіту, жінці потрібний дозвіл чоловіка - батька, опікуна або чоловіка, повідомляє Би-би-си.

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії закоханим заборонили троянди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі