понеділок, 14 липня 2008 13:43

У Саудівській Аравії розділили сіамських близнят з Марокко (ФОТО)

У Медичному центрі імені короля Абдель Азіза в Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) пройшла операція по розділенню тримісячних сіамських близнят з Марокко. Хірургічне втручання, що продовжувалося близько восьми годин, пройшло успішно, повідомляє еміратська газета "TheNational".

Сіамські близнюки Сафа і Маруа народилися зрощеними в районі живота і нижньої частини грудей. Дівчатка були сполучені в районі кишечника і мали одну печінку на двох. Їх розділення стало можливим завдяки допомозі саудівського короля, що сплатив всі витрати по проведенню втручання.

У операції, що пройшла в суботу, брали участь 17 лікарів. Абдула Рабех, що керував бригадою хірургів, більше всього побоювався за стан здоров"я Маруа, що страждає важкою вродженою вадою серця. Проте, операція пройшла без ускладнень і закінчилася навіть раніше запланованого часу.

В даний час дівчатка знаходяться в реанімації. Через добу після операції стан Сафи стабілізувався, дитина вже розплющила очі. Стан її сестри Маруа залишається критичним, повідомили лікарі.

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії розділили сіамських близнят з Марокко (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі