пʼятниця, 01 серпня 2008 11:43

У Саудівській Аравії чоловікам заборонили вигулювати собак

Державна Комісія з підтримки чесноти і запобігання пороку Саудівської Аравії заборонила самотнім чоловікам вигулювати на вулицях і в парках своїх домашніх вихованців - кішок і собак, - а також з"являтися з ними в громадських місцях, передає AssociatedPress.

Приводом для заборони послужило те, що чоловіки все частіше використовують своїх домашніх вихованців як привід зав"язати швидкоплинне знайомство з жінками, докучають порядним сім"ям і, в цілому, порушують строгі релігійні норми ваххабітів.

Повідомляється, що заборона поки діє тільки на території столиці країни Ер-Ріяда. Одночасно власті заборонили торгівлю домашніми тваринами, щоб побічно не заохочувати розповсюдження безсоромності і розбещеності.

В тому разі, якщо чоловіка зловлять з домашнім вихованцем в громадському місці, тварину конфіскують, а господаря змусять підписати документ з обіцянкою більш не здійснювати подібної провини. Якщо він попадеться другий раз, його чекає суд.

Повідомляється, що заборона не розповсюджується на жінок, які можуть вільно з"являтися на публіці з домашніми тваринами. Як відзначає AssociatedPress, утримання домашніх улюбленців - нетипове для арабських країн і набуло поширення лише останнім часом, що пов"язують з проникненням західного впливу.

Згідно з мусульманською традицією собаки є нечистими тваринами, хоча їх дозволено використовувати для полювання і охорони. Кішки, навпаки, користуються великою пошаною. Один з найближчих сподвижників пророка Мухаммеда носив ім"я Абу Хурайра (AbuHuraira), що означає "отець котенят". Своє прізвисько він отримав за те, що завжди з"являвся з кошеням на руках.

Зараз ви читаєте новину «У Саудівській Аравії чоловікам заборонили вигулювати собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі