вівторок, 14 серпня 2007 13:24

У Шанхаї горить недобудований хмарочос фінансового центру

У Китаї в шанхайському діловому районі Пудонг горить один з верхніх поверхів недобудованого хмарочоса Міжнародного фінансового центру. За повідомленням свідків, на рівні 40-го поверху валить чорний дим, до будівлі з"їхалися пожежні машини. Інформація про потерпілих поки не надходила.

Будівля знаходиться на завершальній стадії будівництва. За словами працівників служби, яка обслуговує будівлю, пожежа, швидше за все, була викликана неполадками у роботі будівельного ліфта. Вони повідомили, що вогонь був невеликим, але пориви вітру рознесли велику кількість диму.

Хмарочос являє собою дві башти, в яких має бути близько 400 тис. квадратних метрів приміщень. Окрім Міжнародного фінансового центру, у будівлі будуть знаходитися два готелі і торговий центр. Будівлю добудують до 2010 року.

У первинному проекту були три башти по 310 метрів, але у результаті зупинилися на двох баштах по 320 метрів заввишки. Пізніше висоту будівлі скоротили - одна (головна) башта буде висотою 260 метрів (60 поверхів), друга - 250 метрів (58 поверхів) і невисока будівля готелю, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Шанхаї горить недобудований хмарочос фінансового центру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі