неділя, 18 березня 2007 18:27

У Самарі розбився Ту-134. Пасажирів нагородять за мужність (Фото)

Пасажирам літака, що розбився в Самарі, Ту-134, що допомагали рятувати постраждалих, будуть вручені державні нагороди, заявив губернатор області Самари Костянтин Тітов.

За його словами, деякі пасажири "проявили надзвичайну мужність", допомагаючи вибратися з літака тим, хто вижив, незважаючи на власні травми. "У нас в лікарні лежать два брати - чотирьох і 16 років. Так от, підліток вибрався з уламків літака тільки після того, як знайшов свого молодшого брата", - розповів чиновник. Відмічена також професійна робота стюарда Олега Космачова, який допомагав постраждалим пасажирам вибиратися з під уламків до прибуття рятувальників.


Літак Ту-134, Сургут-Самара-Білгород, що слідував по маршруту, розбився близько 10 години ранку 17 березня при посадці в аеропорту "Курумоч". Лайнер авіакомпанії Utair, на борту якого перебували 50 пасажирів і сім членів екіпажа, приземлився за 400 метрів до початку злітно-посадочної смуги, зачепив крилом землю і розвалився на частини. В результаті катастрофи загинули шість чоловік. Госпіталізовано 27 чоловік, зокрема членів екіпажа.

Комісія Мінтрансу РФ назвала три попередні причини катастрофи, основною з яких поки вважається помилка екіпажа. При цьому бортмеханік літака розповів про неполадки в курсо-гліссадній системі, що надає екіпажу інформацію про положення машини при заході на посадку. Проте авіакомпанія Utair наполягає на тому, що літак був повністю справний, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Самарі розбився Ту-134. Пасажирів нагородять за мужність (Фото)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі