понеділок, 18 серпня 2008 14:47

У Сальвадора Далі виявилася незакононароджена дочка

Мешканка Іспанії, що називає себе незаконнонародженою дочкою Сальвадора Далі, почала судовий процес, щоб довести батьківство художника. Жінка, що фігурує в ЗМІ як Пілар А., може захотіти ексгумацію тіла Далі для проведення ДНК-теста.

Раніше вчені вже проводили аналіз ДНК, для якого використовувалися фрагменти шкіри і волосся з вусів Далі, і не виявили ніяких споріднених зв"язків між Пілар і художником. Проте 56-літня іспанка назвала результати ДНК-аналізу непереконливими.

Як розповідає Пілар, її мати опинилася в Каталонії разом з сім"єю, в якій вона працювала служницею. Вона була однією з тих, кого Далі запросив в свій будинок в Кадакесі. За словами Пілар, між її матір"ю і художником-сюрреалістом був любовний зв"язок, повідомляє РІА "Новости".

Вона також заявляє, що одним з доказів спорідненого зв"язку є зовнішня схожість між нею і Сальвадором Далі. Давній друг художника Роберт Дешарн сказав, що для повної схожості з художником їй "не вистачає тільки вусів".

Проте біографи художника здивовані подібним заявам іспанки. Вони стверджують, що Далі настільки сильно боявся жіночої анатомії, що не мав близькості навіть зі своєю єдиною дружиною, з якою прожив до її смерті в 1982 році.

Далі ніколи не відрізнявся слабкістю до жіночої статі. Його дружина Галина Д"яконова (Гала) була для нього музою впродовж всього життя, і, коли її не стало, він пережив сильне емоційне потрясіння, подібно до того, що випробував після кончини матері.

На той час, коли художникові виповнилося 80, він втратив всяке бажання жити і працювати. Говорять, що пожежа в будинку Далі була його спробою самогубства. Останні роки свого життя великий художник двадцятого століття провів в госпіталі.

Зараз ви читаєте новину «У Сальвадора Далі виявилася незакононароджена дочка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі