неділя, 30 листопада 2008 12:23

У Румунії проходять вибори до парламенту

У Румунії проходять вибори до парламенту
У Румунії в сьогодні проходять парламентські вибори, передає "Німецька хвиля". Згідно з опитуваннями, внаслідок низької виборчої активності перемогу можуть отримати екс-комуністи, які набули популярності в умовах фінансової кризи в країні.

Головною причиною політичної кризи, у якій нині перебуває Румунія, є конфлікт між парламентом, урядом та президентом. Досить популярний у країні президент Траян Басеску та Національна ліберальна партія постійно виступають за боротьбу з корупцією, необхідні для цього економічні і соціальні реформи та європеїзацію Румунії.

Більшість членів румунського парламенту, до складу якого входять, зокрема, колишні комуністи, а тепер соціал-демократи, ультра-націоналісти та Демократичний союз угорців Румунії, чинять опір такому політичному курсу, адже всі вони бояться втрати місце в державній владі, стверджують оглядачі. Такий стан речей Єврокомісія засудила ще в липні цього року і пригрозила санкціями проти Румунії, якщо ситуація не зміниться.

Зараз ви читаєте новину «У Румунії проходять вибори до парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі