субота, 19 травня 2007 10:40

У Румунії почався референдум про імпічмент президентові

У Румунії в суботу в 8.00 за місцевим часом відкрилися 17,295 тисячі ділянок для всенародного голосування по імпічменту президентові країни.

До бюлетенів внесено питання: "Чи згодні ви з відставкою президента Румунії пана Траяна Бесеску з посади?".

Правом голосу на референдумі володіють близько 18 мільйонів людей. Ділянки для голосування будуть також відкриті в 94 країнах, де проживають громадяни Румунії, зокрема в Іспанії, Італії, США, Молдові та інших.

Якщо референдум завершиться на користь Бесеску, то він зможе повернутися до виконання обов"язків. Інакше в країні будуть призначені дострокові президентські вибори. В даний час, згідно конституції, обов"язки президента Румунії виконує голова сенату (верхньої палати парламенту) Ніколає Векерою.

Референдум в Румунії останній раз проводився в 2003 році з приводу змін в конституції. Тоді явка голосуючих лише трохи перевищила 50-відсотковий рубіж, хоча ділянки були відкриті два дні. В історії сучасної Румунії імпічмент президентові ще жодного разу не оголошувався, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Румунії почався референдум про імпічмент президентові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі