вівторок, 20 грудня 2022 16:20

У розвідці розповіли, чи нападе зараз Лукашенко на Україну

У розвідці розповіли, чи нападе зараз Лукашенко на Україну
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розуміє, що вторгнення в Україні буде самогубством для його режиму. Фото: eastnews.ua

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зараз не готовий взяти участь у повномасштабному вторгненні в Україну.

Це було б самогубство для його режиму, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телеканалу Freeдом.

Але диктатор підтримує росіян озброєнням та технікою.

"Ми не бачимо готовності режиму Лукашенка йти на цей самогубний крок, але допомога іншого характеру — озброєнням, технікою, важкою технікою, боєкомплектами — так, диктатор Лукашенко готовий і надає таку допомогу", – сказав Юсов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба прокоментував вчорашній "танок" Лукашенка і Путін

Лукашенко готовий перетворити Білорусь на один великий полігон для навчання російських мобілізованих.

Білоруські військові не хочуть брати участь у війні. Вони у такому випадку мають намір масово здаватися в полон.

Юсов вважає, що Лукашенко це розуміє і тому обмежується проведенням маневрів та гучними політичними заявами.

Путін прилетів у Білорусь пообіді у понеділок. Летів на літаку Іл із Санкт-Петербурга. Для конспірації у повітря було піднято відразу три літаки, повідомила моніторингова група "Беларускі Гаюн".

Лукашенко зі своїм сином Миколою зустрічав Путіна в аеропорту з хлібом-сіллю. У публічних заявах після зустрічі вони не говорили про війну в Україні.

Зараз ви читаєте новину «У розвідці розповіли, чи нападе зараз Лукашенко на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі