четвер, 02 жовтня 2008 11:07

У Росії з"явилася нова нафтогазоносна провінція

Нафта, здобута на Талаканському родовищі в Якутії, почала поступати в нафтопровід ССТО, що зв"язує Східний Сибір та Тихий океан. Про це заявив міністр енергетики Росії Сергій Шматко. "У Росії почала працювати нова нафтогазоносна провінція", - заявив міністр. Його слова передає "Интерфакс".

Ліцензія на розробку Талаканського родовища належить компанії "Сургутнафтогаз". Вона видобуває нафту в Якутії з 2004 року, проте через нерозвинену інфраструктуру все паливо, отримане з Талакана, спалювалося в місцевих котельних.

У самому "Сургутнафтогазі" поки не коментують надходження нафти з Талаканського родовища в трубопровід ССТО. Перша черга цього проекту повинна бути запущена 4 жовтня в реверсному (зворотному) режимі. 22 вересня "Транснафта" в рамках перевірки трубопроводу заповнила ділянку ССТО від міста Кіренська до Талакана технічною нафтою.

Раніше передбачалося, що перша черга ССТО буде запущена в останньому кварталі 2008 року, проте потім "Транснафта" попросила відстрочення на рік. Метою одного з найбільш масштабних трубопровідних проектів Росії останніх десятиліть є транспортування нафти на ринки Азіатсько-Тихоокеанського регіону, що розвиваються. Крім того, ССТО допоможе забезпечити попит на нафту Східного Сибіру. Родовища на території цього регіону практично не розроблялися через необхідність величезних інвестицій на транспортування та видобування вуглеводнів в складних кліматичних умовах.

Зараз ви читаєте новину «У Росії з"явилася нова нафтогазоносна провінція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі