пʼятниця, 18 квітня 2008 14:08

У Росії затримали організатора замаху на мера Одеси

У РФ затриманий обвинувачений в організації замаху на мера Одеси в 1998 році і співучасті у вбивстві полковника СБУ.

Співробітники ОВД по Перемишльському району Калузької області затримали Володимира Небуну. З 2004 р. він був в міждержавному розшуку за звинуваченням в організації замаху на мера Одеси в 1998 р., в бандитизмі, співучасті у вбивстві полковника Служби безпеки України, захопленні заручників, здирстві і інших особливо тяжких злочинах, здійснених протягом 1998-2001 рр. в Україні і в Молдавії, повідомили в прес-службі УВС Калузької області.

Згідно з наявними даними з 2004 р. він ховався в Московському регіоні. В.Небун був затриманий, коли вирішив повернутися до України. Проїжджаючи в автомобілі "Таврія" по території Перемишльського району, він посварився з дружиною. Вона, сидячи за кермом, складаним ножем нанесла чоловікові дев"ять ножових поранень, безпечних для життя. Машина з"їхала в кювет. Пенсіонер МВС, який проїзджав повз, повідомив про те, що трапилося в райвідділ міліції. Потерпілий був доставлений в лікарню, його дружина - у відділ внутрішніх справ.

За матеріалами, переданих з МВС України, В.Небун носив в банді прізвисько "Директор" і відповідав за зберігання зброї і вибухових речовин, підготовку позицій для ведення вогню по намічених жертвах, а також за доставку зброї на вогняні точки. У даний час він поміщений в слідчий ізолятор, з українською владою вирішується питання про його екстрадицію на батьківщину, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «У Росії затримали організатора замаху на мера Одеси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі