пʼятниця, 05 жовтня 2007 12:37

У Росії за вбивство бізнесмена затримано начальника відділу міліції

У Томську затримано начальника одного з відділів управління по боротьбі з економічними злочинами (УБЕЗ) при обласному УВС. Міліціонер підозрюється у вбивстві бізнесмена на допиті, труп якого він пізніше закопав з колегою в лісі.

У четвер начальник відділу УБЕЗ був поміщений в ізолятор тимчасового утримання, повідомив керівник УВС по області Томська Віктора Гречман. "Причину смерті бізнесмена я поки що назвати не можу", - додав Гречман. Проте кримінальну справу по ч.1 ст.105 КК РФ (вбивство) вже порушено.

Гречман пояснив, що ще 30 вересня в один з відділів внутрішніх справ Томська звернулася жінка із заявою про те, що її чоловік 29-го числа виїхав на автомобілі за покупками і не повернувся. Заява жінки була передана у групу, що займається розшуком зниклих без вісті.

У процесі пошуків було встановлено, що затриманий "начальник відділення УБЕЗ напередодні дав команду своїм підлеглим доставити зниклого бізнесмена до нього". При цьому Гречман обмовився, що цієї версії дотримується сам затриманий.

"Хочу сказати, що ця версія не є істина в останній інстанції, - наголосив начальник УВС. - Відповіді дасть проведення експертизи".

За словами затриманого, його бесіда з бізнесменом велася один на один. Раптово підприємець "посинів" і помер. Боячись звільнення, міліціонер не став викликати швидку допомогу і повідомляти кого-небудь про те, що трапилося.

За словами підозрюваного у вбивстві, він провів ніч у  своєму робочому кабінеті разом з трупом бізнесмена, після чого домовився з іншим співробітником УБЕЗ вивезти тіло у  ліс і закопати.

"Вчора 4 жовтня о 16:00 ми це тіло в лісі виявили", - пояснив Гречман. Співробітник УБЕЗ , який  допомагав затриманому вивезти тіло,  знаходиться під підпискою про невиїзд. "Головне зараз - встановити причини смерті бізнесмена", - сказав начальник УВС.

Знайдений труп був переданий криміналістам Томська, які проводять експертизи. З"ясовуються подробиці події.

Начальник УВС не виключає, що за наслідками подальшої роботи слідства кримінальна справа буде перекваліфікована. Розслідуванням займається Слідчий комітет при прокуратурі області Томська, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «У Росії за вбивство бізнесмена затримано начальника відділу міліції ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі