середа, 09 липня 2008 08:24

У Росії за допомогою вертольота затримано 50 кримінальних авторитетів

В результаті спецоперації було затримано більше 50 кримінальних авторитетів, серед них 39 так званих "злодіїв в законі".

Операцію проводили співробітники головного управління МВС по Центральному федеральному округу. За словами джерела, "зібрання" на спеціально орендованому для цього кораблі зібрав відомий "злодій в законі". Співробітники міліції провели несподівану операцію, в якій був задіяний вертоліт, в результаті злочинні авторитети були захоплені. За цими даними, на "сході" обговорювався конфлікт між двома злочинними кланами. ІТАР-ТАСС уточнює, що прогулянка на теплоході проходила по Піроговському водосховищу.

Це найбільша операція по затриманню учасників злодійського зібрання, проведена останніми роками. Одночасно більше 50 злочинних авторитетів затримувалося тільки на початку 90-х років. У головному управлінні МВС по Центральному федеральному округу "Інтерфаксу" підтвердили факт проведення операції, проте від подальших коментарів відмовилися.

Неясним залишається час проведення операції. Російські агентства повідомили про неї у вівторок увечері, проте ще вдень ресурс "Прайм Крайм" описав деякі подробиці. Так, серед затриманих опинилися грузинські "злодії в законі" з числа найближчих прихильників відомого "авторитету" Тарієла Оніані. У нього декілька громадянств, зокрема європейських країн. Його статок оцінюється в 400 млн. доларів.

За цією версією, приводом для зустрічі "злодіїв", дійсно, став розбрат. "З недавніх пір Тарієл Оніані знаходиться в серйозних розбіжностях з "злодієм в законі" Лашею Руставським, який користується необмеженою довірою Діда Хасана. Крім того, Лаша зміг заручитися всемірною підтримкою лідера слов"янського "злодійського" крила Вячеслава Іванкова по кличці "Япончик", що також не залишився в стороні від цього конфлікту", - пише видання "Прайм Крайм".

Весною цього року кожна із сторін провела зібрання, на яких винесла вирішення про припинення "злодійських" повноважень один одного. Ця суперечка фактично розколола "злодійський мир" на два ворогуючі табори. Ситуація, що зайшла в безвихідь, у будь-який час може перерости в кровопролитну війну двох "злодійських" кланів. Поки що обидві сторони намагаються знайти шляхи для мирного врегулювання конфлікту.

Напередодні "злодії в законі", що прилучилися до Тарієлу Оніані, зібралися обговорити своє положення справ. Для цього вони орендували теплохід, що курсує по Москва-ріці. Під час міліційної облави декілька "злодіїв" стрибнули за борт, намагаючись піти уплав. Ніхто не постраждав, повідомляє censor.net.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Росії за допомогою вертольота затримано 50 кримінальних авторитетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі