вівторок, 26 лютого 2008 13:28

У Росії вручили посвідчення міжнародним спостерігачам

Посвідчення міжнародних спостерігачів вручив у вівторок глава ЦВК Росії Володимир Чуров главі місії Шанхайської організації співпраці (ШОС) генеральному секретареві організації Болату Нургалієву. Чуров зазначив, що всі суб"єкти РФ у ході проведення президентських виборів будуть охоплені мережею міжнародного спостереження.

Відзначимо, минулого тижня завершилася виборча кампанія з виборів президента Росії. Зараз йде дострокове голосування в труднодоступних і віддалених районах Росії, а також на ряді дільниць за кордоном. Напередодні представник російської ЦВК Ігор Борисов заявив, що пропозиція про приїзд до Росії Бюро з демократичних інститутів і правах людини ОБСЄ залишається відкритим, передає "Newsru.com".

Голова ЦВК повідомив, що на зустрічі з керівництвом місії ШОС буде "визначений формат взаємодії зі спостерігачами від цієї організації". Чуров також проінформував, що "підготовка до виборів президента РФ йде відповідно до планів, ніяких особливих труднощів не передбачається".

У свою чергу, Болат Нургалієв відзначив, що "місія ШОС тільки приступає до здійснення міжнародного спостереження". За його словами, поки до Росії приїхали тільки чотири представники місії. Інші прибудуть у найближчі два дні.

Генсек ШОС заявив, що всього в місію входитиме близько 14 спостерігачів, що представляють Китай, Казахстан, Узбекистан. Він не виключив, що в місію увійдуть і представники Киргизії.

Раніше Чуров зустрівся з керівництвом місії міжнародного спостереження від Міжпарламентської асамблеї (МПА) держав-учасників СНД. На зустрічі глава ЦВК РФ заявив, що "об"єднана місія МПА спостерігатиме за виборами в 35 регіонах". А спостерігачі МПА СНД працюватимуть у 20 суб"єктах РФ, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вручили посвідчення міжнародним спостерігачам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі