четвер, 20 вересня 2007 13:20

У Росії вперше почули про екстрадицію отруйників Ющенка

Генпрокуратура Росії не одержувала від Генпрокуратури України запиту щодо екстрадиції когось в зв"язку з розслідуванням кримінальної справи про отруєння президента Віктора Ющенка.

Про це в четвер заявив заступник генпрокурора Росії Олександр Звягінцев.

"Українська сторона у цій справі до нас не зверталася ні з якими запитами, що стосуються екстрадиції або депортації якихось осіб", - заявив він.

"Це питання я обговорював 12 вересня в Києві зі своїми українськими колегами, і вони підтвердили, що таке питання (екстрадиції ) перед російськими правоохоронними органами не ставиться", - сказав Звягінцев, відзначивши, що про це ж було повідомлення на офіційному сайті української Генпрокуратури.

Звягінцев вважає, що політики не повинні втручатися в розслідування кримінальних справ, особливо в період передвиборної кампанії в Україні.

"Не варто тому, хто не має відношення до розслідування кримінальної справи, напередодні виборів в Україні, дезінформувати виборців, представляючи в невигідному світлі російську сторону", - підкреслив Звягінцев.

Як повідомлялося раніше в прес-службі ГПУ, 13 вересня українська Генпрокуратура одержала відповідь від своїх російських колег із запевнянням у готовності співробітничати в розслідуванні даної справи і надати зразки діоксину.

Російська сторона запропонувала, щоб представники української Генпрокуратури прибули до Росії, де буде проведена відповідна експертиза.

Разом з тим у Генпрокуратурі підкреслили, що згідно із українським законодавством, експертиза подібного роду має проводитися в Україні, оскільки український слідчий може дати доручення тільки експерту України, і тільки в такому випадку результати експертизи можуть бути доказом у справі.

Якби експертиза проводилася в Росії, тоді варто було б передати кримінальну справу російській Генпрокуратурі, зазначалось в повідомленні, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вперше почули про екстрадицію отруйників Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі