вівторок, 03 липня 2007 09:03

У Росії вивчають парадокс нетлінності лами (ФОТО)

Близько 150 учених і богословів з Європи, Монголії і різних регіонів Росії приймають участь у першій міжнародній конференції "Феномен Пандіто Хамбо-лами Ітігілова". Вона відкрилася напередодні в офіційній резиденції Буддійської традиційної Сангхі Росії - Іволгінському дацані поблизу Улан-Уде.

Програма дискусій присвячена феномену лами, який помер у 1927 році, медитуючи в позі лотоса. Тіло знаходилося в землі 75 років. У 2002 році, коли поховання було розкрите, буддійські ченці виявили, що тіло вчителя не піддалося тлінню.


Тепер мощі, які знаходяться в спеціальному храмі, є об"єктом поклоніння віруючих. Буддисти вважають, що Хамбо-лама досяг збагнення Пустоти - Великої реальності всіх явищ. Тому, йдучи з життя, увійшов до стану медитації і очистив своє тіло так, що після смерті воно зберігається. Світські експерти поки не можуть пояснити, чому ряд характеристик тіла лами ідентичний характеристикам тіла живої людини.

Частина програми конференції присвячена проблемам філософії буддизму, оскільки Хамбо-лама Даши-доржо Ітігілов був видатним богословом і лікарем, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вивчають парадокс нетлінності лами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі