четвер, 28 січня 2016 02:22

У Росії вимагають особливого статусу для Донбасу за формулою Штанмайєра

У Росії вимагають особливого статусу для Донбасу за формулою Штанмайєра

Голосування щодо Конституції України має бути жорстко пов'язане з прийняттям поправок до закону про надання постійного особливого статусу Донбасу. Про це заявив представник РФ в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов, пише РИА Новости.

"Повинно бути жорстко ув'язано з одночасним прийняттям поправок до статей 1 і 10 закону про особливий статус для додання особливому статусу постійної основи за формулою Штайнмаєра", - сказав він журналістам.

За словами Гризлова, "необхідно знайти юридичну формулу, що гарантує, що пункт 18 Перехідних положень Конституції буде відсилати саме до чинної редакції статей 2-9 закону про особливий статус і до заново узгоджених на контактній групі редакцій статей 1 і 10".

Нагадаємо, у пункті 18 Перехідних положень Конституції, який є частиною пакету змін до Основного закону в частині децентралізації, стверджується, що "Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом".

Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" було ухвалено ще 16 вересня 2014 року та доповнено 17 березня 2015 року.

Він складається з 10 пунктів, з яких пункти 2-9 визначають порядок самоврядування, а пункти 1 і 10 - порядок застосування закону. Зокрема, пунктом 1 встановлюється термін дії закону 3 роки, а пунктом 10 - що пункти 2-9 набувають чинності тільки після вільних виборів за українським законодавством і виведення всіх збройних формувань.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вимагають особливого статусу для Донбасу за формулою Штанмайєра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі