четвер, 25 січня 2018 13:06

У Росії українців висаджують із поїздів, які їдуть із Білорусі

У Росії українців висаджують із поїздів, які їдуть із Білорусі
В РФ почали знімати з потягів іноземців, які їдуть з Білорусі.Фото: YouTube

В Росії українців висаджують із поїздів, які слідують з Білорусі.

Російські прикордонники випроваджують з потягів усіх, хто не має білоруського чи російського паспорта, повідомляє видання tut.by.

"Їхав у відрядження до Пітера з Мінська, і ось зняли з поїзда. Я був не один такий, ще таджики, казахи, вірмени. Чоловік 15. Всі були в шоці", - розповідає українець Андрій Максютенко.

"Автоматично шиють статтю "Незаконне перетинання кордону", 3 тисячі російських рублів штрафу і місяць на оплату. Навіть незважаючи на наявність посвідки на проживання в Москві, наприклад. На "Газельці" відвезли в міграційну службу, потім на вокзал, щоб купити квиток назад, повернули документи - і їдь", - розповідає один з потерпілих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 45 разів перетнув кордон: ФСБ в Криму спіймала українця, який незаконно отримав громадянство РФ

Прикордонна служба ФСБ Росії пояснює: кордон між Росією і Білоруссю вільно можуть перетинати тільки громадяни цих двох країн. Іншим потрібно користуватися міжнародними пунктами пропуску, яких немає на залізниці.

На Харківщині прикордонники затримали громадянина Російської Федерації, який незаконно перетнув кордон і попросив надати йому статус біженця. Затриманий одразу ж звернувся до прикордонного наряду з заявою про отримання статусу біженця на території України. Та перш ніж розглядати його прохання, охоронці кордону встановили, що той потребує невідкладної медичної допомоги, оскільки він мав ознаки обмороження кінцівок.

Зараз ви читаєте новину «У Росії українців висаджують із поїздів, які їдуть із Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі