середа, 15 грудня 2010 21:10

У Росії убитий один з найвпливовіших ісламських релігійних діячів

У Росії убитий один з найвпливовіших ісламських релігійних діячів

Невідомі в середу ввечері розстріляли в Нальчику голову Духовного управління мусульман (ДУМ) Кабардино-Балкарії Анаса Пшихачева, повідомив РІА "Новости" представник слідчого управління СКП РФ по КБР.

"Близько 19.30 мск двоє невідомих на вулиці Єсеніна в Нальчику викликали з будинку керівника Духовного управління мусульман КБР Анаса Пшихачева і розстріляли його з вогнепальної зброї калібру 9 міліметрів", - сказав співбесідник агентства.

Пшихачев від отриманих поранень помер на місці.

"На місці події виявлено не менше чотирьох гільз калібру 9 міліметрів", - додав представник СКП.

Повідомлення про загибель Пшихачева підтвердили його родичі.

Кримінальна справа порушена по двох статтях КК РФ - 105 (вбивство) і 222 (незаконний обіг зброї). Їх санкції передбачають від двох років до довічного позбавлення волі.

43-річний Пшихачев закінчив інститут арабської мови та ісламських наук в Дамаску, а також Міжнародний ісламський університет в Тріполі. З грудня 2002 року він виконував обов'язки голови ДУМ Кабардино-Балкарії, в квітні 2004 року вибраний главою Духовного управління мусульман республіки.

Пшихачев був одним з найвпливовіших ісламських релігійних діячів Північного Кавказу. Його двоюрідний брат Шафіг Пшихачев багато років є постійним представником Координаційного центру мусульман Північного Кавказу в Москві і постійно бере участь в роботі Міжрелігійної ради Росії та СНД. Чергове засідання ради за участю Шафіга Пшихачева заплановане на ранок четверга, 16 грудня, в Москві.

11 грудня на Манежній площі у Москві проходила несанкціонована акція проти "етнічної злочинності", яка вилилася в масові безлади. Захід був присвячений пам'яті футбольного уболівальника Єгора Свірідова, за вбивство якого заарештований уродженець однієї з північнокавказьких республік.

Представники кавказької діаспори обіцяли влаштувати 15 грудня у відповідь акцію, в якій планували взяти участь декілька тисяч чоловік. В той же час лідери національних земляцтв закликали утриматися від масових акцій.

Зараз ви читаєте новину «У Росії убитий один з найвпливовіших ісламських релігійних діячів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі