четвер, 31 травня 2007 18:20

У Росії солдата розіпнули і замучили за наказом командира

14 червня цього року Чкаловській районний суд Єкатеринбургу розгляне позовну заяву, подану фондом від імені матері загиблого військовослужбовця Зінфіри Лазаревой з Челябінської області. Її син Ярослав Лазарев (1982 року народження) проходив військову службу у військовій частині в Свердловській області. У грудні 2003 року він був по-звірськи замучений товаришами по службі за наказом командира.

Увечері 5 грудня 2003 року за наказом командира роти капітана Дениса Шаковца, Лазарева прив"язали до збройових грат в розташуванні роти, після чого рядовий Олександр Чефонов і молодший сержант Віктор Маєр на очах багато свідків протягом декількох годин катували його. Лазарева били кулаками і гумовою палицею, до нього підводили електричні дроти телефонного апарату. Отримані травми викликали травматичний шок, і вранці 6 грудня Лазарев помер, розіпнутий на гратах.

16 березня 2004 року Катеринбурзький гарнізонний військовий суд виніс вирок у цій справі. Маєр отримав 8 років 6 місяців позбавлення волі у виправній колонії строгого режиму з позбавленням права посідати командні посади строком на два роки, Чефонов 8 років позбавлення волі в колонії строгого режиму. Командир роти Шаковец, за наказом якого катували солдата, отримав два роки умовно.

Зараз фонд "Право Матері" вимагає, щоб військова частина і Міністерство оборони відшкодували матерів загиблого моральну шкоду, нанесену загибеллю сина, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Росії солдата розіпнули і замучили за наказом командира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі