понеділок, 29 жовтня 2007 18:12

У Росії пропонують дозволити одружуватися вдома

До Держдуми Росії внесений законопроект, що дозволяє молодожонам реєструвати шлюб за межами ЗАГСу. Цей документ розробив і вніс до нижньої палати голова комітету з кримінального, процесуального, цивільного і арбітражного законодавства Павло Крашенінников.

Внесенням змін до Сімейного кодексу РФ і федеральний закон "Про акти цивільного стану" він пропонує закріпити норму, відповідно до якої на прохання молодих державна реєстрація браку може бути проведена вдома, в установі культури, в медичній або іншій організації.

"Одруження - одна з найважливіших подій в житті, яке для більшості громадян трапляється один раз, а зайва зарегламентірованность події, так би мовити, його бюрократичний присмак подобається далеко не всім, - заявив Крашенінников. - Тому ми вирішили напередодні Року сім"ї, оголошеного президентом РФ, внести такий законопроект".

В той же час можливість розлучатися вдома, що для деяких теж може служити найважливішою подією в житті, законодавці поки не обговорюють. Чинним законодавством можливість укладення шлюбу поза ЗАГСом передбачається тільки у виняткових випадках, пов"язаних із станом здоров"я молодих, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Росії пропонують дозволити одружуватися вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі