субота, 05 травня 2007 11:05

У Росії починають горіти естонські прапори

Представники молодіжних рухів "Молода гвардія", "Наші" і "Місцеві" в суботу спалили у Владивостоці чучело прем"єр-міністра Естонії Андруса Ансипа, повідомляє ІА "Дейта.Ру".

Активісти, що зібралися на Спортивній набережній міста, виступили з гаслами "Президентові Естонії – новий Нюрнберг", "Пам"ятнику – колишнє місце", "Уряд Естонії – в багаття". Молодь розтоптала і спалила естонський прапор і чучело Ансипа, після чого акція завершилася.

Для підтримки громадського порядку на місці проведення акції був присутній наряд міліції, який визнав підпал "зайвим" з міркувань пожежної безпеки, але організатори акції переконали міліціонерів. Після спалювання чучела активісти прибрали сміття, що залишилося, і розійшлися.

Представники руху "Молода гвардія", що виступили організаторами перформанса, заявили, що не дивлячись на віддаленість Владивостоку від центру Росії і від самої Естонії, вони свій протест "безглуздими не вважають". Проте, виступ молоді не привернув уваги перехожих.

Нагадаємо, що акції протесту проти дій властей Естонії, а саме демонтажу пам"ятника Воїнові-визволителеві в Таллінні і перенесення останків радянських солдатів, пройшли в багатьох крупних містах Росії. Зокрема, в Москві молодіжні рухи протягом декількох днів пікетували комплекс будівель естонської дипмісії, а в Петербурзі активісти "Наших" зірвали прес-конференцію генконсула Естонії, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «У Росії починають горіти естонські прапори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі