четвер, 31 травня 2007 17:32

У Росії побудують найбільшу в Європі в"язницю

Федеральна служба виконання покарань (ФСВП) РФ проводить конкурс серед будівельних організацій на будівництво нових Крєстів в Санкт-Петербурзі, повідомив в четвер, 31 травня, представник відомства.

"Підсумки конкурсу планується підвести 3 липня. Конкурс відкрито і будь-яка будівельна компанія може взяти в ньому участь", сказало джерело. 

За його словами, заявки приймаються вже четвертий день. 

За даними відомства, проект нової будівлі слідчого ізолятора підготовлено петербурзьким Спеціальним проектно-дослідницьким інститутом, який розробляв велику частину будівель кримінально-виконавчої системи РФ. 

За новим проектом, слідчий ізолятор переїде в Колпіно, де під нього виділено ділянку в 32 гектари.

"Дві монолітні дев"ятиповерхові будівлі сумарно розраховані на чотири тисячі місць. На кожного підслідного заплановано сім квадратних метрів камерної площі", зазначив представник ФСВП РФ. 

Він повідомив, що це буде найбільша в"язниця в Росії та Європі. 

"Окрім камер загальною площею 30 тисяч квадратних метрів, нові "Крєсти" включатимуть свій банно-пральний комбінат з виробничими майстернями, п"ятиповерхову медичну частину з амбулаторією і стаціонаром, а також власну електростанцію на випадок, якщо основна електрика буде відключена", додало джерело, передає РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Росії побудують найбільшу в Європі в"язницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі