середа, 12 березня 2008 17:59

У Росії побудують чотири нові АЕС

До 2020 року в Росії буде побудовано чотири нові атомні електростанції

Зведення АЕС планується в Тверській, Ніжегородській і Челябінській областях, а також або в Ярославській або Костромській області. Споруда станцій передбачена прийнятій урядом РФ довгостроковою генеральною схемою розміщення об"єктів електроенергетики.

Згідно з документом, першою в експлуатацію буде введена АЕС Тверська. Її планують запустити в Ржевському або Удомельському районах в 2011-2015 роках. У подальші п"ять років передбачається, що станція нарощуватиме потужність.

У 2016-2020 роках планується відкрити Ніжегородську АЕС в 20 кілометрах на південний захід від селища Урень. У тому ж тимчасовому проміжку передбачається ввести в експлуатацію Центральну АЕС в Ярославській або Костромській області, а також Південно-уральську АЕС, яку зведуть на захід від Челябінська.

На даний момент в управлінні державного підприємства "Росенергоатом" знаходяться 10 АЕС загальною встановленою потужністю 23242 Мегават, повідомляє 12 березня РІА Новини.

Зараз ви читаєте новину «У Росії побудують чотири нові АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі