понеділок, 21 січня 2008 16:25

У Росії може з"явитися свій День закоханих

У Росії може з"явитися альтернатива Дню святого Валентина. Нове свято отримає назву "День подружньої любові та сімейного щастя", передає РБК з посиланням на агентство "Російська служба новин".

Імовірно вдень всіх закоханих буде призначено 8 липня - в день пам"яті православних святих Петра і Февронії, що правили на муромській землі в XIII столітті. Подружжя було зразком вірності та любові, в старості прийняли чернецтво і померли в один час. Мощі подружжя покояться в муромському храмі Свято-Троїцькому монастирі.

Комюніке про установу православного свята закоханих з"явилося 8 січня, напередодні Хрещення. Воно було підписане главою Рахункової палати РФ СергіємСтепашиним (він є почесним громадянином міста і главою опікунської ради Муромського чоловічого Спасо-Преображенського монастиря), аудитором Рахункової палати СергіємРябухіним, членами Ради Федерації, мером Мурома ВалентиномКачеваном і настоятелем Спасо-Преображенського монастиря ігуменом Кирилом.

Ідея про установу свята виникла ще два роки тому. Тоді за ініціативою глави міста в Держдуму було направлено відозву з 15 тис. підписів. Комюніке стало черговим кроком до втілення ідеї в життя. Сергій Степашин пообіцяв звернутися до президента. На церемонії підписання Степашин заявив, що поява нового свята особлива актуально, оскільки 2008 рік оголошений в Росії Роком сім"ї. У цьому ж році наголошується 800-річчя пам"яті святих Петра і Февронії.

У самому Муромі день 8 липня давно вже став неофіційним місцевим Днем всіх закоханих. Поклонитися мощам святих приїжджає величезна кількість паломників, серед яких багато бездітних пар, повідомляє "Твой ДЕНЬ" .

Зараз ви читаєте новину «У Росії може з"явитися свій День закоханих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі