пʼятниця, 08 лютого 2008 09:22

У Росії міліцію зроблять федеральною

У Росії міліцію зроблять федеральною
 З 2011 року всю російську міліцію планується фінансувати тільки з федерального бюджету. За словами першого заступника міністра внутрішніх справ Олександра Чекаліна, таке рішення вже "практично ухвалене", повідомляє в п"ятницю газета "Новые Известия".

"Це робиться для того, щоб не було у нас казанської, рязанської, тюменської міліції і так далі – буде федеральна", - стверджує Чекалін.

Зараз міліція фінансується з федерального бюджету тільки на 61 відсоток, а інші 39 відсотків грошей їй виділяють суб"єкти РФ. Така ситуація склалася через те, що згідно із законом "Про міліцію" регіональна і місцева влада може додатково надавати міліціонерам кошти з свого бюджету. Відміна цього положення дозволить знизити залежність міліції від регіональної влади.

Супротивники переведення міліції на повністю федеральне фінансування стверджують, що рівень злочинності є конкурентною перевагою регіону, отже, саме регіон зацікавлений в тому, щоб міліція працювала добре. При цьому вони посилаються на досвід інших великих федерацій, таких як Канада або США. Там міліція фінансується з місцевих бюджетів. Проте в США є ще і ФБР, в компетенцію якого входить розслідування злочинів федерального масштабу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Росії міліцію зроблять федеральною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі