пʼятниця, 06 червня 2008 10:17

У Росії міліціонерів перевірятимуть на детекторі брехні

Російських міліціонерів під час прийому на службу перевірятимуть на детекторах брехні, а також зобов`яжуть надавати декларації про доходи.

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на російське видання газети "Коммерсант".

За відомостями видання, ці заходи закладено в новій "Концепції забезпечення власної безпеки", реалізацію якої почали в МВС Росії.

Силове відомство планує застосовувати поліграф для перевірки співробітників під час прийому на службу, допуску до інформації, що містить державну таємницю, під час перевірки, пов`язаної з розголошуванням держтаємниці, а також при призначенні співробітників на керівні або відповідальні посади. Також передбачається зробити законною підставою для відмови під час прийому на службу наявність у кандидата чи його близьких зв`язків у кримінальному середовищі.

У керівництві відомства планується регулярне проведення ротації керівних кадрів. Ротація проводитиметься один раз на п`ять років і в межах одного регіону. Кандидати на службу і співробітники органів внутрішніх справ, а також їхні близькі родичі, будуть зобов`язані щороку подавати декларацію про свої доходи, рухоме майно і власність на нерухомість. Відповідні пункти планується прописувати в трудових контрактах.

Концепція розрахована на період до 2012 року, а її реалізація пройде в два етапи. Перший період триватиме до кінця 2009 року і передбачає розробку законодавчої бази. На другому етапі нові заходи почнуть широко застосовуватись на практиці. Законопроект "Про правоохоронну службу", за даними видання, зараз в адміністрації Президента РФ Дмитра Медведєва, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Росії міліціонерів перевірятимуть на детекторі брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі