середа, 19 вересня 2007 12:42

У Росії коханця, що вбив ревнивого чоловіка, виправдали

У Володимирській області присяжні одноголосно ухвалили виправдувальний вирок у справі про замовлене вбивство. Як підсудні проходили коханець дружини вбитого і найнятий нею кілер.

Вбивство відбулося в 2005 році. Жертвою став 34-річний Вячеслав Верьовкін. Як говорять люди, які знали Верьовкіна, він мучив свою цивільну дружину Світлану 11 років. Раніше Верьовкін був неодноразово судимий, його прізвисько Плохой, добре відоме в кримінальних колах, теж говорило саме за себе. Серед пристрастей чоловіка були наркотики і гра в автомати.

У якийсь момент жінка разом із дитиною переїхала від чоловіка, але й тоді Верьовкін не дав їй спокою. Чоловік практично щодня приходив до Світлани і вимагав гроші.

Незадовго перед трагедією в житті Свєти з"явився коханий - Сергій Сиров. Тільки-но Верьовкін дізнався про Сергія, тут же погрозився вбити не тільки Світлану, але й її коханця. Як розповів на суді прокурор, одного разу ревнивець мало не повісив Світлану, причому приготування були натуральними: крюк, шнур, табурет.

Бачивши, як його кохану катує чоловік, коханець зважився убити його, пише КП. Свою причетність до вбивства Сиров завжди заперечував. Але, за версією слідства, саме він найняв кілера. З матеріалів звинувачення виходить, що в 2005 році він купив відповідну зброю і патрони до неї. Незабаром знайшовся й чоловік, готовий вбити Верьовкіна, - він погодився на вбивство, тому що через пристрасть до гри дуже потребував грошей. Одного разу він програвся Сирову. Тоді Сергій пообіцяв пробачити борг і доплатити ще декілька тисяч - за вбивство.

Місце злочину замовник і виконавець обрали наперед. Потім кілька разів репетирували. За місто В"ячеслава заманили без зусиль. Знаючи пристрасть Верьовкіна до зброї, Сиров запропонував йому купити у нього "гармату", а в ліс покликав, щоб одразу її випробувати. Тут Верьовкіна й застрелили.

Труп знайшли в лісі в декількох кілометрах від Коврова у Володимирській області. Вбивцю шукали рік. Може, так і не знайшли б, але він сам проговорився, а хтось доніс в міліцію.

Після арешту кілер одразу назвав ім"я замовника і написав щиросерде визнання. На місці детального показав, як тренувався, як вбивав. Справу передали до суду. І раптом на одному з судових засідань кілер відмовився від своїх свідчень.

Вирішувати, чи винні підозрювані в здійсненні злочину, довелося присяжним засідателям. Для всіх було повною несподіванкою, що присяжні одноголосно ухвалили виправдувальний вирок. Підсудних звільнили прямо в залі суду. А Світлана плакала від щастя і дякувала адвокатам.

Від такого повороту подій досі не можуть опам"ятатися слідчі і співробітники прокуратури. У неформальній обстановці присяжні засідателі говорять, що рішення ухвалювали за принципом "одним негідником на землі стало менше, і нічого за це когось карати".

Поки невідомо, чи буде прокуратура оскаржувати вирок. Якщо буде подана касація, її розгляне Верховний суд. Він же вирішить, наскільки справедливим було рішення і чи потрібне додаткове розслідування справи. ФактNews.

 

Зараз ви читаєте новину «У Росії коханця, що вбив ревнивого чоловіка, виправдали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі